Ga de uitdaging aan : 30 dagen dingen delen

“Doe in november mee aan het ‘dingendieet’. Beslis welke dingen jij niet of nauwelijks gebruikt. Deel ze met de mensen rond je. Repareer ze. Geef ze een totaal nieuw leven. Hou dagelijks bij hoeveel voorwerpen je zo beter gebruikt. Wie weet ga je na een maand totaal anders aankijken tegen bezit én tegen je buren.”

Dit is de uitdaging die journaliste en meter van de campagne Annemie Struyf 30 dagen aan gaat. Zij krijgt daarbij hulp van Low Impact Man en 30-dagen coach Steven Vromman. Steven helpt Annemie bij het uitkammen van haar huis en bij het beslissen over hoe ze al die onbeminde spullen een nieuw of beter leven kan geven.

Annemie: “Tot je 50ste ben je veel bezig met het vergaren van spullen. Na je 50 is het tijd om je van alle ballast te ontdoen. Daarom wil ik een maand lang experimenteren met dingen weggeven, delen en ruilen. ‘Minder is Meer’ wordt mijn nieuwe motto. Want minder spullen betekent meer zuurstof, ruimte, licht en lucht. En het is ook nog eens goed voor het milieu…”

Steven: “Als Low Impact Man ervaar ik dat het leven met minder spullen vooral voordelen biedt. Door te hergebruiken, delen, ruilen en weggeven maak je niet enkel financiële winst, je zorgt ook voor nieuwe sociale contacten en een lichter gevoel in je hoofd! Met veel plezier ga ik samen met Annemie op zoek naar de betekenis van ‘delen is het nieuwe hebben’.”

Met Annemie en Steven doen zoveel mogelijk Vlamingen mee.

Wie ook benieuwd is naar hoeveel dingen we met z’n allen beter en actiever kunnen gebruiken, kan zich inschrijven via 30dagen.be/dingendelen.