De Canon EOS 750D, onze prijs voor de Metro Photo Challenge

Meedoen is belangrijker dan winnen. Een schitterende prijs bovenop de overwinning is echter ook niet mis. Zo beloont de Metro Photo Challenge, ’s werelds grootste fotowedstrijd, de internationale winnaars met een unieke fotoreis naar India. Voordat het zover is moeten we echter nationale winnaars afvaardigen om een gooi te doen naar de eindoverwinning. Deze afgevaardigden sturen we in geen geval met lege handen naar huis! Dankzij Canon mogen we zes EOS 750D fototoestellen schenken aan de mooiste Belgische inzendingen voor de Metro Photo Challenge.

De EOS 750D is een uitblinker onder de spiegelreflexcamera’s, die dankzij de nieuwste DSLR-technologie moeiteloos elke situatie tot in de puntjes vastlegt. Met de tal van opnamemodi, waaronder standaard en creatieve modi, kan je steeds zelf bepalen hoeveel controle je wilt.

Overschakelen van foto- naar video-opname in bioscoopkwaliteit is bovendien een fluitje van een cent. Met de Hybrid CMOS AF III volgt je camera elke beweging die je maakt en zijn je Full HD-video’s steeds scherpgesteld op het juiste onderwerp.

Ook je foto’s zullen steeds in focus zijn, dankzij de intelligente zoeker waarover de EOS 750D beschikt. Als je door de zoeker kijkt, kun je gemakkelijk het scherpstelpunt en actieve AF-gebieden zien. Het snelle en nauwkeurige autofocussysteem met maar liefst 19 cross-type AF-punten zorgt ervoor dat zelfs plotse bewegingen scherp in beeld komen. Daarnaast wordt de opname-informatie steeds duidelijk weergegeven.

Voeg daarbij nog eens een krachtige DIGIC 6-processor die zorgt voor opnamen met volledige resolutie bij vijf frames per second en een ISO-gevoeligheidsbereik van ISO 100 tot 12.800 en je hebt een semi-professionele camera die je beelden met gemak naar een hoger niveau tilt.

Een wirwar van kabels is tegenwoordig zelfs niet meer nodig, aangezien je de 750D kan verbinden met een wifi-netwerk. Zo zet je je beelden eenvoudig over naar je computer, tablet of smarthphone voordat je ze met de wereld deelt.

De EOS 750D beschikt over heel wat functies maar laat je daardoor niet intimideren. Met de Companion-app voor iOS en Android leer je alle bedieningselementen en functies kennen met behulp van handige tutorials en stapsgewijze oefeningen. Je ontdekt er ook mee hoe je veelvoorkomende problemen, zoals onscherpte en compositie kan oplossen. Al doende leer je zo meesterlijke foto’s maken!

Wil jij kans maken op dit fantastische fototoestel? Neem dan zeker deel aan de Metro Photo Challenge. Neem een foto waarmee je de ziel van jouw stad blootlegt, deel die op de site van de Metro Photo Challenge en wie weet maak jij binnenkort kiekjes met de EOS 750D van Canon!