Tien simpele hacks voor een gezondere levensstijl

Menig man heeft goede voornemens te over als het over gezondheid gaat. De intentie om gezonder te eten, meer te sporten en een goed slaapritme op te bouwen is er wel, maar volhouden blijkt vaak moeilijker dan gedacht. Gelukkig vonden wij tien poepsimpele tips die jouw leven al een pak gezonder kunnen maken. 

1. Probeer zoveel mogelijk onbewerkte voeding te eten

Je moet jezelf niet omtoveren tot een volledige hippie die enkel nog knabbelt op rauwe groenten, fruit, noten, kruiden en al het andere wat moeder natuur ter beschikking stelt. Maar probeer het merendeel van de tijd wel gezond en gevarieerd te eten. Neem bijvoorbeeld de 80/20 regel als leidraad en kies 80% van de tijd voor onbewerkte kost. De overige 20% mag je gerust zondigen.

2. Beweeg meer

Actief zijn is misschien wel lifehack numero-uno voor een gezondere levensstijl. Kies een sport die bij je past, dan kan je die makkelijker volhouden. Vind je het bijvoorbeeld moeilijk om uit je luie zetel te komen? Kies dan voor een groepssport zodat andere mensen je aanmoedigen om meer te bewegen.

3. Neem de benenwagen

Vandaag de dag brengen we heel wat tijd al zittend door: achter de schoolbanken, op kantoor of in lekker lui in de zetel, en dat terwijl lopen zo gezond is. Het vermindert stress, geeft energie en zorgt voor extra creativiteit. Neem daarom meer de trap, parkeer je auto verder van je werk of ga met de benenwagen naar de winkel.

4. Drink met mate

Op vrijdag is het misschien geoorloofd om al vroeg in de bubbels of wijn te vliegen, maar drink toch met mate. Niet alleen je lever zal je dankbaar zijn, maar ook je portefeuille.

5. Maak je eigen lunch

Het is verleidelijk om samen met de collega’s een broodje of afhaal chinees te eten, maar op die manier tikken de calorieën er stilletjes aan. Neem daarom je eigen lunch me. Neem daarom je eigen lunch mee. Een salade, een restje van het avonddiner of een lekkere kom soep is niet veel werk en veel gezonder dan bereide, warme maaltijden.

6. Neem voldoende vakantie

Stress is een boosdoener met allerlei negatieve effecten op je immuunsysteem. Plan daarom voldoende vrije dagen, citytrips en vakanties om je batterijen weer op te laden.

7. Vermijd negatieve mensen

Iedereen kampt op tijd en stond wel eens met een slecht humeur, maar mensen die voortdurend mopperen, zeuren en klagen sleuren je al snel mee in hun nimmer opdrogende poel van ellende. Ban daarom alle negatieve mensen uit je vriendenkring.

8. Gun jezelf wat tijd zonder je smartphone

Vandaag de dag beheerst technologie een groot deel van ons leven. Als we niet naar een computerscherm of de televisie zitten te staren, kunnen we met moeite onze ogen afwenden van onze smartphone. Ga daarom voor een digitale detox, al is het maar voor enkele uren per dag.

9. Beweeg meer

Actief zijn is misschien wel lifehack numero-uno voor een gezondere levensstijl. Kies een sport die bij je past, dan kan je die makkelijker volhouden. Vind je het bijvoorbeeld moeilijk om uit je luie zetel te komen? Kies dan voor een groepssport zodat andere mensen je aanmoedigen om meer te bewegen.

10. Zoek een hobby

Stop met elke dag tv kijken en kom uit je luie zetel. Als je aan de dagelijkse sleur wilt ontsnappen, zoek je beter een hobby die je met plezier uitvoert.