Gratis mobiel internet in oktober

Volgende maand bieden veertien telecomoperatoren gratis megabytes aan. Die actie maakt deel uit van de Surfmobiel-campagne, waarmee minister Alexander De Croo (Open Vld) het mobiel surfen wil promoten.

In tegenstelling tot het ‘vaste surfen’ hinkt België in Europa achterop voor het mobiele internetgebruik. Er is een laag gemiddeld gebruik van mobiele data en bij de 55-plussers is er weinig animo. Dat komt onder meer door de lage penetratiegraad van smartphones.

Om het mobiel surfen populair te maken, bieden veertien telecomoperatoren in oktober gratis megabytes aan in ons land. De actie kadert binnen de Surfmobiel-campagne van minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo (Open Vld) en de telecomregulator BIPT.

De belangrijkste doelgroep bestaat uit personen die voordien geen of weinig gebruik maakten van het mobiel internet via smartphone of tablet. Zo biedt marktleider Proximus klanten zonder data automatisch één gratis gigabyte in de de hele maand oktober.

Ook Mobistar mikt op de dataloze klanten, zij krijgen automatisch die hele maand 150 (prepaid) of 250 megabyte (postpaid). Bij Base kunnen alle klanten in het weekend van 3 en 4 oktober gratis surfen en bij Telenet krijgen dataloze klanten op vraag om de optie te activeren 500 megabyte.

Volgens De Croo vloeit het lagere gebruik van mobiel internet in ons land vooral voort uit een «gebrek aan vertrouwen», omdat heel wat mensen bijvoorbeeld denken dat het te duur of te ingewikkeld is. Met de actie wil hij die perceptie rechtzetten.

www.surfmobiel.be