IKEA lanceert online magazine

IKEA komt op de proppen met een nieuw online platform. De website ‘Studio by IKEA’ biedt een resem tips van interieurexperts, DIY’s, interviews met ontwerpers en verhalen achter de producten. 

eettafel-stylingtip-1_gedekte-eettafel_572x790
Foto’s Studio by IKEA

Het nieuwe platform maakt deel uit van de nieuwe merkpositionering van de Zweedse meubelketen. Onder het idee “Aandacht maakt alles mooier” wil het woonwarenhuis mensen mee op reis nemen in de verhalen achter het merk. “Mensen vinden het heel moeilijk om hun huis in te richten. Ze hebben wel ideeën, maar kunnen het thuis niet doorvoeren. Daar willen we hen bij helpen”, legde PR-manager Annique van der Valk uit in een interview met Communicatie Magazine. “Op Studio by IKEA gaan we heel veel content creëren als inspiratie, maar we bieden ook do it yourself inspiratie. Allereerst doen we dat nu online, maar dat zou op termijn ook in de winkels kunnen gebeuren.”

Concreet vertaalt zich dat in een reeks inspiratiefoto’s, DIY video’s en artikels over hoe je een eettafel Instagramwaardig moet dekken, hoe je een werkplek kunt decoreren en hoe je een appartement van 35m² kunt inrichten.

Daarnaast werd ook de oude website van IKEA onder handen genomen. Het resultaat oogt heel wat visueler en overzichtelijker.

Wil je niets van het nieuws missen? Volg ons dan op onze nieuwe Facebookpagina : Metro België.