Risotto met saffraan en truffel

Ingrediënten
(voor 2 personen)
500 ml vleesbouillon
1 ui
fijngesnipperd
Olijfolie
200 gr risottorijst
2 el witte wijn
5 saffraandraadjes
1 klontje boter
50 gr Parmezaanse kaas
5 schijfjes zomertruffel

Stap 1
Bak de ui aan in olijfolie, voeg de rijst toe en laat kort meestoven. Blus met witte wijn. Voeg de saffraandraadjes toe en giet een scheutje bouillon bij de rijst.

Stap 2
Roer de rijst tot de bouillon is opgenomen. Voeg vervolgens opnieuw bouillon toe en roer opnieuw. Herhaal tot de rijst beetgaar is (duurt ongeveer een kwartier).

Stap 3
Roer boter, Parmezaanse kaas en olijfolie door de rijst om hem extra smeuïg te maken. Werk af met schijfjes zomertruffel.

Njam!-chef Peppe Giacomazza brengt Italië een stukje dichterbij met zijn nieuwe boek: Het beste van Peppe! Een verzameling van Peppe’s lekkerste Italiaanse gerechten. Buon Appetito!

 Nu in de winkel.   
www.njam.tv