Jong, mooi en Belgisch

Aanstormend modetalent van Belgische makelarij. De komende maanden pakken de modesteden wereldwijd uit met de Fashion Weeks. Voor merken is het de gelegenheid bij uitstek om te pronken met hun nieuwe collecties, maar uiteraard zijn het ook de modellen zelf die een show maken of kraken. Landgenoten Hannelore Knuts en Elise Crombez hebben hun strepen in het internationale modelandschap al lang verdiend, maar intussen staat er al een nieuwe generatie modetalent te trappelen om de catwalks te bestormen.

Axel Kwenkeu_opt

AXEL KWENKEU

Het gaat hard voor de 16-jarige Axel Kwenkeu. Zijn weelderige krullen, diepgroene ogen, donkere huidskleur en zwoele lippen zorgen voor een unieke look die veel harten op hol doet slaan. Deze zomer wist hij een contract in de wacht te slepen bij het prestigieuze modellenbureau DNA Models in New York, dat ook toppers als Alessandra Ambrosia en de Nederlandse Doutzen Kroes begeleidde bij hun eerste stapjes op de catwalk en voor de camera.
Het succes van deze Waalse boerenjongen begon allemaal in het woonwarenhuis Ikea, waar de toen 13-jarige Axel gespot werd door een modelscout, die hem aanmoedigde om mee te doen aan de wedstrijd Top Model Belgium. Tot zijn eigen verbazing kwam hij als winnaar uit de bus, maar door zijn jonge leeftijd werd zijn carrière nog even in de koelkast gestopt. Twee jaar later werd hij opnieuw uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijd, waar hij het deze keer moest opnemen tegen alle winnaars van de voorbije tien jaar. Opnieuw kwam hij als eerste uit de strijd en sindsdien neemt zijn carrière een hoge vlucht, met het tekenen van zijn contract in New York als eerste echte hoogtepunt.
Toch blijft Axel voorlopig met zijn beide voeten op de grond staan. “Ik zit nog op school en wil dat zeker afmaken”, liet hij vallen in een interview met Elle. “Maar tegelijk droom ik van campagnes voor Nike, Adidas of Calvin Klein. We zien wel wat de toekomst brengt.”

Ine Neefs 2_opt

INE NEEFS

Het verhaal van Ine Neefs begon in de Antwerpse winkelstraat, waar ze werd aangesproken door iemand van Dominique Models. Na een testshoot besloot Neefs dat het modellenbestaan niets voor haar was en dat ze haar opleiding eerst wilde afmaken. Maar het modellenbureau weigerde om haar te laten gaan en contacteerde haar een jaar later opnieuw. In september 2013 maakte ze tijdens de modeweek in Milaan haar catwalkdebuut voor Jil Sander en maakte daarbij een verpletterende eerste indruk op allerhande prestigieuze modelabels. Ondertussen liep ze al shows voor een waslijst aan grote namen waaronder Dior, Céline en Balenciaga en is ze al opgedoken in campagnes van Valentino en Vera Wang.

Op de vorige NYFW haalde Neefs al enkele keren de internationale pers met haar opening voor de show van de toen recent overleden Oscar de la Renta. Maar ook op de komende modeweken in New York, Londen, Milaan en Parijs is Neefs een vaste waarde voor merken als Victoria Beckham, Tommy Hilfiger en Michael Kors.
Toch heeft de Antwerpse de top nog lang niet bereikt. Eind vorig jaar prijkte haar naam voor het eerst in de prestigieuze lijst van Models.com, waar ze in naast grote namen als Kendal Jenner en Georgia May Jagger stond.

Matthias Bex 4_opt

MATTHIAS BEX

De 19-jarige Hasselaar Matthias Bex werd in de zomer van 2012 aangesproken op de wei van Pukkelpop. Of hij er al aan had gedacht om model te worden? Nog geen anderhalf jaar later schitterde hij al de catwalks tijdens de modeweek in New York voor landgenoot Tim Coppens, om van daar uit over te vliegen naar Tokio. Intussen wordt Matthias vertegenwoordigd door agentschappen in Brussel, Milaan, Barcelona, Parijs, New York en Tokio. Dat dwingt hem om veel te reizen en hij zag zich dan ook genoodzaakt om zijn studentenleven tijdelijk aan de kant te schuiven. “Ik zet me 100% in voor mijn werk en zie wel wat het geeft”, zegt hij hier zelf over. “Daarna wil ik sowieso nog een diploma halen.”
Matthias Bex amuseert zich trouwens niet enkel op, maar ook naast de catwalk. In januari werd hij gespot aan de zijde van niemand minder dan Paris Hilton, die overduidelijk gecharmeerd was door zijn aanwezigheid.