Een toplook in 30 minuten

Nu de zomer definitief achter de rug is, is het hoog tijd om de beautyroutine terug op punt te stellen. Chaotische zielen weten als geen ander dat tijd genadeloos kan wegtikken en tijd voor jezelf in de badkamer is kostbaar. Hier alvast een strak tijdsschema voor al wie er in dertig minuten tiptop wil uitzien voor een avondje uit.
door
Mare
Leestijd 1 min.

MANNEN

19u Shampooën

Toen Carlsberg deze zomer de lancering aankondigde van Carlsberg Beer Beauty, een gamma verzorgingsproducten voor mannen, dachten we dat ze daar op het hoofdkwartier van de Deense brouwer een pint te veel op hadden. Maar kijk, enkele weken later en het trio shampoo, conditioner en bodylotion – met bier als actief bestanddeel – is er echt! (€ 64 op www.thirstforgreat.com/beer-beauty/carlsberg-beer-beauty.html)

19u07 Scheren

Het Franse merk L'Occitane lanceerde onlangs het gamma verzorgingsproducten voor mannen ‘Cédrat'. Het extract van de Corsicaanse biologische cederappel zorgt voor een lichte citrustoets, en reinigt, parfumeert en hydrateert de huid. Probeer de scheergel (€14) voor een dynamische boost.Tegenwoordig worden scheermesjes meer en meer aan de kant geschoven. De hipsterlook schrijft immers een weelderige, majestueuze baard voor. Om die nog wat extra in de verf te zetten, ontwikkelde het merk Two Guys Bow Ties een gamma baardoliën op basis van sandelhout, voor een soepele en lekker ruikende baard. (€ 37)

19u22 Huidverzorging

Deze zomer lanceerde Clinique zijn Sonic System Purifying cleansing brush voor mannen. Een dermatologisch ontworpen gezichtsborstel die de huid zuiver en mat helpt te houden. Je kan hem gebruiken met de For Men gezichtsreiniger. Die bevat natuurlijke houtskool, om je poriën grondig te reinigen.De nieuwe geur Paul Smith Essential is ontworpen om een onmisbaar accessoire te worden van elke mannengarderobe. Het parfum van Hamid Merati-Kashani combineert een fris ozonakkoord met een uitbarsting van yuzu en een trio van aromatische geurnoten: rozemarijn, salie en lavendel. (vanaf € 35 voor 30 ml)

19u25 Torso

Uit een studie blijkt dat bijna 67% van de mannen hun borst-, schaam- en okselhaar trimt. Philips speelt daarop in met zijn Bodygroom, een nieuwe ultranauwkeurige tondeuse die je kan instellen op drie lengtes. (€ 24,99)

19u29 Parfum

Diesel koos de Australische acteur Liam Hemsworth om de kracht en vastberadenheid van zijn iconisch parfum ‘Only The Brave' te belichamen. Noten van amber, cederhout en leder, overgoten met een lichtjes citroenachtige Oosterse houtgeur, geven dit parfum een resoluut mannelijke toets. (vanaf € 60 voor 75 ml)

Ook Dior heeft net zijn nieuwe parfum gelanceerd. Sauvage, genoemd naar het klassieke Eau Sauvage, heeft als belangrijkste geurnoten Sichuan peper, Calabrische bergamot en ambroxan. Johnny Depp is het gezicht van dit nieuwe parfum. (vanaf € 63,90 voor 60 ml)

VROUWEN

19u Haarfijn

De laatste maanden is er veel te doen rond de No Poo-methode, wat betekent dat je afstapt van je traditionele wasbeurt met shampoo en conditioner. Shampoos bevatten namelijk agressieve reinigers om het product te laten schuimen en putten daarmee de natuurlijke oliën van je hoofdhuid uit. Je lichaam reageert hierop door meer talg te produceren om het evenwicht te herstellen. Hierdoor ontstaat een vicieuze cirkel, met een dagelijkse wasbeurt als resultaat. Vanuit die trend ontstonden de low shampoos, een shampoo en crèmespoeling in één die niet schuimt en geen schadelijke ingrediënten bevat. De Low ShamPoo van Yves Rocher is de eerste low shampoo die hier in België gemakkelijk op de kop te tikken is tegen een zacht prijsje.

19u07 Huid

Water droogt de huid uit en na het douchen kan je gezicht wel een opkikkertje gebruiken. De Advanced Night Repair van Estée Lauder hydrateert en versterkt je huid, waardoor die opgewassen is tegen de dagelijkse aantastingen van buitenaf. Egaliseer je huid vervolgens met de nieuwe foundation van Givenchy, die met zijn crèmestructuur perfect lijkt op te lossen in je huid. Afwerken doe je met de Diorblush Cheek Stick waarmee je subtiel je jukbeenderen accentueert. Een alternatief is de Kiss & Blush van Yves Saint Laurent, waarmee je in één beweging zowel je jukbeenderen als je lippen een kleurtje geeft.

19u22 Ogen

Dit najaar komen er heel wat interessante nieuwe snufjes op de markt die van jouw ogen echte eyecatchers maken. Estée Lauder pakt uit met een klassieke primer die je wimpers tot tien uur lang perfect op hun plaats houdt en die perfect te combineren is met de Mister Intense Black mascara. Met zijn matte zwarte glans heeft deze mascara een soort vinyleffect op je wimpers. Mag het iets meer zijn? Dan is het misschien tijd om een kijkje te nemen in de collectie van het cultmerk Urban Decay, dat voor het eerst te koop is in ons land. Bestsellers zijn de Eyeshadow Primer Potion, een primer die je oogschaduw langdurig op z'n plaats houdt, of het 24/7 Glide-On Eye Pencil, een oogpotlood verkrijgbaar in 40 kleuren.

19u25 Lippen

Binnenkort opent het eerste Belgische Bobbi Brown-filiaal de deuren. Ga er langs voor hun legendarische lippenbalsem, die droge of ruwe lippen terug mooi en zacht maakt. Deze lippenbalsem vormt de ideale basis voor de hernieuwde Addict-lipstick van Dior die meer draagcomfort belooft. Ook M.A.C. pakt uit met nieuwigheden. Het make-upmerk strikte Miley Cyrus als gezicht voor de VIVA GLAM- campagne, waarbij ze inzetten op een lipstick en een bijbehorende lipgloss. Bijzonder is dat de opbrengst van de verkoop van deze producten integraal gaat naar de hulpverlening voor vrouwen, mannen en kinderen die leven met of getroffen worden door aids.

Mare Hotterbeekx en Pierre Jacobs

“Om jullie nog beter en sneller te informeren, splitsen wij onze pagina's in een NL & FR versie. Ga snel naar Metro België voor het Nederlandstalige nieuws!”