Filmposter verhult slechte recensie op sublieme manier

Legend, een film waarin Tom Hardy de rol van de criminele tweeling Ronnie en Reggie Kray op zich neemt, ging gisteren in première in het Verenigd Koninkrijk. Op zich niets opmerkelijk, maar een promoposter voor de prent doet nu de ronde vanwege een knap staaltje lay-out.

Op de poster is te zien hoe heel wat magazines een positieve recensie schreven over Legend en vaak vier of zelfs vijf sterren toekenden. Benjamin Lee, een filmcriticus voor The Guardian, merkte echter dat zijn negatieve beoordeling ook in de poster was geslopen, tussen de oren van de twee verschillende personages van Tom Hardy. Door de slimme manier waarop de poster gelay-out is, lijkt het op het eerste zicht alsof The Guardian meer dan twee sterren gaf.

“Een ongelofelijke manier om mijn recensie van twee sterren te laten uitschijnen dat ik de film niet haatte”, reageerde Lee op Twitter. Legend Ondanks de verontwaardiging van de filmcriticus, kon dit gedurfde staaltje opmaakmagie op bijval rekenen op Twitter. Veel mensen waren zelfs onder de indruk.

Foto: Universal