Gentenaars gaan uit de kleren om deze ontroerende reden

In augustus ging de Britse Jae West uit de kleren op een van de drukste kruispunten in hartje Londen. Gekleed in niets anders dan een zwarte onderbroek en bh riep ze iedereen op om van hun eigen lijf te houden. Vier vrijwilligers van de vereniging ‘Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa’ traden vandaag in haar voetsporen. Zij wilden de aandacht vestigen op de Dag van Eetstoornissen op 27 september.

Mensen keken vreemd op toen ze drie vrouwen en een man hun kleding zagen uittrekken (video boven). Halfnaakt en geblinddoekt stonden ze in het midden van de Korenmarkt om de boodschap “Wij zijn allemaal OK” te verkondigen. Op die manier wil de organisatie ANBN de voorbijgangers tonen dat mensen met een laag zelfbeeld steun nodig hebben van vrienden en hun omgeving. Concreet vragen ze aandacht voor de ‘Dag tegen Eetstoornissen’, die dit jaar plaatsvindt op 27 september in Gent.

De organisatie beweert dat mensen die worstelen met een laag zelfbeeld ook hun zelfvertrouwen verliezen. Dit gebrek aan eigenwaarde hangt ook samen met eetstoornissen en 27 september is dus de geschikte dag om hier aandacht op te vestigen. Ze willen naar eigen zeggen bouwen aan “een gemeenschap waar mensen elkaar in een veilige en positieve sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen”.

Bron: Knack