Nood aan een knuffel?

Met de donkere herfstdagen en het miezerige regenweer in aantocht, stapelen de off day’s zich op. Wie nood heeft aan wat liefde of een knuffel kan terecht bij de website ‘The Nicest Place On The Internet’. Met slechts één muisklik wordt je overladen met virtuele knuffels, glimlachen en positieve boodschappen van mensen over de hele wereld.

De website biedt een platform aan makers van Youtube-filmpjes, die zo hun digitale hartverwarmende boodschappen en omhelzingen kunnen overbrengen op de tonen van een lieflijk muziekje. Het is met andere woorden de ideale plek voor iedereen die even een oppepper nodig heeft.

De bedenkers van deze troostende site zijn kunstenaars Jeff Lam en Lauren Perlow uit San Francisco. Naar eigen zeggen kregen ze het idee voor de leukste plek van het internet toen ze zelf worstelden met een dipje. “Er was niets dat me kon opbeuren. Zelfs muziek, lekker eten of schattige puppies werkten niet. Daarom wilden we iets eerlijk en goed maken, dat een triestige bui doet verdwijnen als sneeuw voor de zon en een glimlacht tevoorschijn tovert”, schrijft Jeff op zijn blog. “Gewapend met statief en camera trokken we er tijdens een vrij weekend op uit en maakten we The Nicest Place On The Internet.

Wie zelf een troostende schouder wilt bieden, kan een filmpje insturen. Het enige wat je moet doen is een video maken van je knuffelende zelf, het filmpje delen op YouTube en een mail sturen met je gegevens. Zij uploaden jouw omhelzing op hun YouTubekanaal en monteren het tussen de honderden andere knuffels.