BBC onder vuur na weigering homokoppel in dansprogramma

De Britse publieke omroep krijgt bakken kritiek over zich nadat bekend werd dat de producenten van het tv-programma Strictly Come Dancing een homokoppel geweigerd heeft. Dat meldt The Independant

CJ De Mooi, de presentator van de Britse show Eggheads, vertelde dat hij van de producenten niet met zijn man mocht dansen. De makers van het programma kozen vervolgens voor een andere bekendheid, Jeremy Vine, om aan de danswedstrijd deel te nemen.

BBC heeft al gereageerd, maar dat werd niet in dank afgenomen door De Mooi. “Strictly is een familieshow en daarom gaan we voor het traditionele concept”, liet de omroep weten in een verklaring. De Mooi vindt op zijn beurt de interpretatie van het begrip ‘familie’ wel heel kort door de bocht. “Het is 2015. Ik vind het verschrikkelijk om te horen dat je familie moet bestaan uit een man, een vrouw en 2,4 kinderen.”

In de tussentijd heeft een andere woordvoerder van de BBC laten weten dat het de eerdere uitspraken betreurt. “Het is jammer dat het woord familieshow verkeerd wordt geïnterpreteerd. We bedoelen juist dat het programma voor iedere familie is, hoe die dan ook is samengesteld.” Desondanks heeft de zender op dit moment geen plannen om koppels van hetzelfde geslacht te laten deelnemen.

Foto: BBC