Barbie lacht met ‘fake’ hipsters op Instagram

Op sociale media lijkt het wel alsof anderen een zorgeloos en buitengewoon leven leiden. Vooral op Instagram worden we overvallen door plaatjes die tot in de details perfect in orde zijn. De Amerikaanse fotografe achter het account Socality Barbie vindt die opschepperij op Instagram maar niets. Om aan te tonen dat heel wat foto’s fake zijn, deelt ze foto’s met de hipster variant van Barbie. 

De foto’s van Socality Barbie doen je groen zien van jaloezie. Haar haar ligt altijd perfect, ze nipt voortdurend van een lekkere latte, draagt de meest hippe kledij en reist naar de mooiste plekken op aarde.

En dat is ook exact de bedoeling. “Ofwel lijken haar foto’s als twee druppels water op die van jou, ofwel ken je iemand die zulke foto’s post”, vertelt de fotografe – die liever anoniem blijft –  aan Wired. “Mensen nemen op dezelfde plaatsen een foto en schrijven er dezelfde uitleg bij met dezelfde hashtags. De authenticiteit die ze nastreven is dus ver te zoeken.”

De hipster-Barbie heeft ondertussel al meer dan 369.000 volgers verzameld. “Dat komt omdat ze zo herkenbaar is”, besluit de fotografe.