Model met bionische arm verovert plaats op de catwalk tijdens de New York Fashion week

In de modewereld draait alles rond perfectie. Alles moet piekfijn zijn en tot in de puntjes kloppen. Modellen met een handicap worden daarom doorgaans genegeerd. Rebekah Marine wil daar tijdens de New York Fashion Weeks verandering in brengen.

Rebekah Marine werd geboren met één arm en tijdens haar jeugd was ze vaak het mikpunt van spot. Maar toen ze vier jaar geleden een prothese kreeg, maakte ze een einde aan alle spot en commentaar. Ze besloot om voluit haar droom na te jagen en schopte het tot model. Sindsdien wil ze haar handicap gebruiken om mensen te inspireren.

model

“Het is extreem moeilijk om een model te zijn met een handicap”, vertelt ze aan de nieuwssite Mashable. “Sommige modellenbureaus kijken zelfs niet naar mijn portfolio, maar ik heb geleerd dat alles draait rond je niche vinden. En ik heb geaccepteerd dat de meeste klanten niet met mij willen werken door mijn ‘handicap’.”

Ondertussen heeft ze het al ver geschopt. Zo straalt ze in verschilllence catalogi, en staat ze binnen twee kleine weken ook op de New York Fashion Weeks. Daarnaast is ze druk bezig om andere mensen met een beperking een toekomst te bieden in de fashionworld. Ze liep al samen met Madeline Stuart, een 18-jarig model met het syndroom van Down, over de catwalk en ze werkt nauw samen met Lucky Fin Project. Samen met die organisatie leert ze kinderen omgaan met hun handicap zodat hun toekomst er niet onder hoeft te lijden. “Bijna één op de vijf Amerikanen heeft te kampen met een beperking”, aldus Rebekah. “We zouden deze uniekheid moeten vieren, in plaats van ons te schikken naar de onrealistische schoonheidsbeelden van de media.”