Vique vertelt hoe zij autovrij werkt

door
Kevin
Leestijd 2 min.

In aanloop naar Car Free Day op donderdag 17 september laten we stadsmedewerkers aan het woord die zoveel mogelijk autovrij werken. Vique Desramaux is expert op het Bedrijvenloket en gebruikt fervent de elektrische dienstfiets.

"Ik rijd meestal met de fiets naar het werk. Af en toe maak ik gebruik van de tram of bus. Ik probeer mijn wagen zoveel mogelijk achterwege te laten. Ik woon in Berchem en fiets er ongeveer een kwartier over. Het is een afstand die je sowieso sneller doet met de fiets dan met de auto."

"Ook als ik dienstreizen maak, vermijd ik de auto en neem ik een elektrische dienstfiets. Want zelfs als je van jezelf denkt dat je niet de beste fietser bent, is de elektrische fiets de ideale oplossing. Je rijdt er aan een stevig tempo mee door de stad, je hoeft er geen parkeerplaats voor te zoeken en je staat niet in de file. Bovendien geef je als stadsmedewerker het goede voorbeeld aan andere Antwerpenaars of voorbijgangers."

“Zie het als gratis sport”

"Sinds een operatie in het verleden ben ik zelf niet meer honderd procent mobiel. Daardoor ging mijn conditie wat achteruit. Maar ik laat me daar niet door ontmoedigen. De elektrische fiets is de perfecte oplossing om toch te kunnen bewegen, ook als je conditie wat minder is."

"Zie het als sport die je gratis wordt aangeboden door de stad. De meeste medewerkers zitten al de hele dag aan hun bureau. Zo even bewegen helpt echt om je goed te voelen. Bovendien begin je met een frisse blik terug aan je werk."

"Zelfs in de regen heb je geen excuus"

"In de zomer is het heerlijk fietsen, maar ook met slechter weer lukt dat prima. Den Bell is perfect voorbereid op fietsers die een regenpak aandoen. Je steekt alles weg in een locker of je laat zelfs je natte kleren opdrogen in een speciaal daarvoor bedoelde ruimte. Als je geen regenpak hebt, kan je terecht aan het onthaal voor een regenponcho. Geen excuses meer."