Google gaat Maps mengen met voedselfotografie

Doorsnee foodie weet dat een maaltijd niet kan aanvangen voordat die verplichte foto van het bord getrokken is. Google wil nu die foto’s een extra nut geven door ze te combineren met Maps.

In februari dweepte de Amerikaanse techgigant al met ‘Tablescape’, een dienst voor Google+ die gebruikers aanzette om hun foodographs te delen en ook tips gaf voor betere foto’s. Google voerde de dienst enkele maanden later al af, maar bevestigde dat het nog geen afstand nam van voedselfotografie en dat de invloed van Tablescape later zou terugkomen in andere apps. Die belofte lijkt nu waargemaakt.

De nieuwe dienst zit nog in een testfase en geeft Lokale Gidsen, die minstens niveau 3 bereikt hebben, een melding wanneer Maps ontdekt dat een foto genomen is op een plaats die gerelateerd is aan voedsel. Gebruikers krijgen dan de kans om de foto bij die zaak te linken, zodat iedereen die Maps gebruikt de foto ook kan zien.

In de mail die de lokale gidsen kregen, staat niets vermeld over een naam voor de dienst. Het lijkt dus geen volwaardige app, maar Google heeft wel een slimme manier gevonden om voedselfotografie te integreren in zijn diensten.