Nieuwe iPhone is steviger en gebruikt Force Touch

SAN FRANCISCO, CA - JULY 21: The Apple logo is displayed on the exterior of an Apple Store on July 21, 2015 in San Francisco, California. Apple reported a 38 percent surge in third quarter earnings with a profit of $10.7 billion compared to $7.74 billion one year ago. The quarterly earnings were boosted by strong demand for the latest iPhones. Justin Sullivan/Getty Images/AFP

In de aanloop naar de lancering van de nieuwe iPhone 6s raken steeds meer details bekend. Zo maakt het nieuwe toestel wellicht gebruik van Force Touch voor snelkoppelingen. Ook is het een beetje groter dan zijn voorganger, wat voor meer stevigheid moet zorgen.

Force Touch is al bekend van de Apple Watch, waarbij extra functies beschikbaar worden door harder op het scherm te drukken. Bij de iPhone zal er volgens 9to5 Mac wel een verschil zijn met de Apple Watch. In plaats van een nieuw scherm te openen met extra knoppen die niet op het home scherm van het horloge passen, zal Force Touch op de nieuwe iPhone als sneltoets werken. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om een locatie via Maps op te zoeken en de Force Touch te gebruiken om de routebegeleiding gelijk te starten.

 

Verder zal het nieuwe toestel ook een beetje groter zijn dan de iPhone 6. Dat blijkt uit bovenstaande video van Unbox Therapy. Op het eerste gezicht lijkt er nochtans geen verschil te zijn, maar schijn bedriegt. De iPhone 6s is 138,26mm x 67,16mm groot, terwijl zijn voorganger 138,09mm x 66,91mm meet. Volgens Unbox Therapy zou dit kleine verschil een nieuw Bendgate-schandaal moeten voorkomen, waarbij werd aangetoond dat de behuizing van de iPhone 6 Plus makkelijk vervormde.

De nieuwe iPhone – die wellicht de iPhone 6s gaat heten – wordt volgens de geruchten op 9 september gelanceerd.