Deelfietssysteem Blue-bike blijft verder groeien

Het Belgische deelfietssysteem Blue-bike telt dit jaar al 70.000 ritten en is afgelopen maand op verschillende locaties uitgebreid; onder meer in Antwerpen, Gent en Hasselt. In totaal zijn er nu 20% meer Blue-bike fietsen 24u op 24u beschikbaar.

Het Belgische deelfietssysteem Blue-bike heeft dit jaar al 70.000 ritten op de teller. In heel 2014 waren dat er 90.000. Op verschillende locaties werd het nodig om de sleutelautomaten uit te breiden zodat er meer Blue-bikes 24 op 24 beschikbaar zijn. Het gaat in totaal om 20% extra Blue-bike fietsen die vanaf nu beschikbaar zijn aan Antwerpen-Centraal, Antwerpen Berchem, Gent-Dampoort, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Mol en Roeselare.

Met Blue-bike kan je aan 44 Belgische treinstations een deelfiets meenemen om op bestemming te geraken. “Er zijn al meer dan 12.000 leden die het systeem gebruiken en dit aantal blijft elke maand groeien, logisch dus dat er fietsen bijkomen” zegt product manager Deborah Anné.

€1 in plaats van €3

Een Blue-bike kaart kost €10 per jaar. Vervolgens kan je in heel het land Blue-bikes ontlenen aan het lokale tarief. Dat tarief is maximum €3 per rit. In 21 steden fiets je al aan €1 dankzij de steun van deze steden en de Vlaamse Overheid.

 

www.blue-bike.be