Outfit reisde de hele wereld rond

Een outfit die een jaar lang de hele wereld rondgaat en door verschillende bloggers wordt gedragen. Dat initiatief begon vorig jaar op 30 juli, de Internationale Dag van de Vriendschap. Een jaar later komt hij morgen aan in München.

Het was modewebsite Stylefruits die de  campagne Friend-Ship around the World lanceerde. Het doel was om vriendschap in de kijker te zetten en internationale bloggers met elkaar te verbinden. De outfit – bestaande uit een leren vest, een T-shirt en een armband met het infinitysymbool – werd daartoe de wijde wereld ingestuurd.

jillepille_friendship_LP

Bloggers konden zich aanmelden om het ensemble te dragen. Ze mochten vervolgens ook nieuwe kandidaten voordragen, waarop Stylefruits het pakketje verzond. In het bijbehorende logboek konden de dragers vermelden wie ze waren en wanneer en waarvoor de outfit werd gedragen.

In totaal werd het pakketje naar 18 landen gestuurd, goed voor een reisweg van bijna 40.000 kilometer. Zo passeerde de outfit ook in Eupen, bij modeblogster Jil (foto). Als laatste halte wordt hij morgen in de Duitse stad München verwacht.