Gloednieuwe weervrouw op tv

Vanaf vandaag maken niet drie, maar vier weermannen- en vrouwen het mooie weer bij VTM. Eva Clockaerts (32) vervoegt Jill Peeters, Frank Duboccage en David Dehenauw. VTM NIEUWS investeert immers sterk in actuele en uitgebreide weerverslaggeving, van ’s morgens tot ’s avonds, en dus was het tijd om het team te versterken.

Eva Clockaerts is licentiate communicatiewetenschappen en maakt al 9 jaar deel uit van de regieploeg van VTM NIEUWS. Toen Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur van VTM NIEUWS, op zoek ging naar een vierde weergezicht, wist Eva als beste te overtuigen. De voorbije maanden genoot Eva een uitgebreide opleiding bij Meteoservices, volgde ze les bij collega David Dehenauw, die aan de Universiteit van Gent doceert, en werd ze ook uitgebreid gecoacht door de hele ploeg ervaren weergezichten bij VTM NIEUWS.

Eva Clockaerts: “Toen VTM NIEUWS een tijd geleden op zoek ging naar een nieuw gezicht om het team te versterken, sprak me dat meteen aan. Niet alleen het weer, maar ook de natuur en de aarde hebben me altijd gefascineerd. We staan er misschien niet genoeg bij stil, maar dit is pure magie. Het weer raakt de essentie van ons bestaan. Het ontstaan van leven op aarde, het ritme waarop we leven,… het weer zit overal in verweven. Het is overigens hét gespreksonderwerp bij uitstek en is ontzettend intrigerend omdat het continu in beweging is. De uitdaging bestaat er vooral in om het weer, dat toch een technische materie is, op een toegankelijke manier tot in de huiskamer te brengen. Na mijn jaren in de regie van VTM NIEUWS is dit een heel nieuwe stap. Ik kijk er enorm naar uit.”

Het Weer wordt zowel op weekdagen als in het weekend uitgezonden omstreeks 13.30, 17.50, in VTM NIEUWS om 19 uur en aansluitend om 19.45. De komende weken zal Eva Clockaerts ‘s middags Het Weer presenteren.