Hackers zwieren gegevens overspelsite online

Computer hacker

Ashley Madison richt zich uitdrukkelijk op mensen die al een relatie hebben en op zoek zijn naar een buitenechtelijk avontuurtje. In de Verenigde Staten en Canada telt de website miljoenen gebruikers, maar hun kostbare anonimiteit dreigt weldra verleden tijd te zijn. Een hackerscollectief dat zichzelf  ‘The Impact Team’ noemt, heeft de database van Ashley Madison gestolen, die een schat aan gevoelige informatie bevat over de gebruikers.

Sexuale fantasieën

Een deel daarvan zwierden de hackers ondertussen al online, en mogelijk volgt er nog veel meer. ‘The Impact Team’ eist dat Avid Life Media, het bedrijf achter Ashley Madison, de website offline haalt. Zoniet dreigen de hackers ermee alles openbaar te maken, inclusief sexuele fantasieën, kredietkaartgegevens, adressen en telefoonnummers van de gebruikers.

De cyberdieven hebben het dus uitdrukkelijk gemunt op Avid Life Media, dat volgens hen zijn beloften niet nakomt. In ruil voor 19 dollar wordt de gebruikers van de website beloofd dat hun profiel definitief gewist wordt, maar dat blijkt niet te kloppen. “Het is een regelrechte leugen”, klinkt het. “De meeste mensen betalen met een kredietkaart, maar hun echte naam en adres wordt niet verwijderd, wat natuurlijk de meest belangrijke informatie is.”

Vorig jaar steeg de omzet van Ashley Madison naar 115 miljoen Amerikaanse dollar, onder meer door de toenemende populariteit van de website bij vrouwen.