Met deze ideeën sla je nooit nog een ontbijt over

Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar. Deze uitdrukking klinkt misschien bekend in de oren, toch vegen we er vaak onze voeten aan. Voor deze maaltijden, sta je graag een kwartiertje vroeger op. 

We worden er al jaren mee om de oren gegooid: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dat zeggen ook onderzoekers van de Harvard School of Public Health. Volgens hen is het ontbijt overslaan niet alleen een dikmaker, maar verhoogt het ook risico op dodelijke hartziekten. Bovenal is ontbijt ook gewoon onwijs lekker. We bezorgen je dan ook graag wat inspiratie om je ‘saaie’ maaltijd naar een heel ander niveau te tillen.

Smoothie van aardbeien en banaan

????????????

A photo posted by Nino??✌??????✈♎?? (@plantbased_goddess) on

 Moelijkheidsgraad: 1/10. Dit is het ideale ontbijt voor de langslapers en chaoten, of gewoonweg mensen die ’s ochtends steevast gehaast zijn. Snel het fruit in de blender laten draaien en je ontbijt is gereed. Easy peasy

Krachtvoer: Twee woorden: aardbeien & banaan. Zo simpel is het. 

Voldoende energie dankzij: Een aantal aardbeien zorgen voor meer dan genoeg vitamine C en ijzer. Bananen zijn dan weer een lekkere bron van vitamine B6, wat je geheugen en hersenactiviteit stimuleert. 

Omelet met spinazie, feta en tomaat

  Monday breakfast ? Spinach, feta and tomato omelette with a side of veggies. ?   A photo posted by Miss Emma Troupe (@miss_3mma) on

Moeilijkheidsgraad: 2/10. Een omelet maken moet nog net lukken zonder je keuken in vuur en vlam te zetten. Een smosboel met de eieren kan de klunzen onder ons dan weer wel overkomen.

Krachtvoer: Spinazie is niet voor niets de favoriete groente van Popeye. Deze bladgroente is echt krachtvoer en geeft je voor de rest van de dag een vitaal gevoel.

Voldoende energie dankzij: Eieren zitten boordevol proteïnen, goede vetten en vitaminen waardoor je de hele ochtend doorkomt met een verzadigd gevoel.

Avocado toast

Toast! #parktavernsf #sfeats

A photo posted by April Dawn Storm (@aprildstorm) on

Moeilijkheidsgraad: 2/10. Al wat je moet doen is een avocado snijden en wat brood verwarmen in de toaster.

Krachtvoer: Iedereen smult de laatste tijd van avocado’s, en met reden. Het bevat niet alleen veel vezels, maar de vitaminen, mineralen en goede vetten spatten eraf. Deze groene hype is dus je perfecte ochtendvriend.

Voldoende energie dankzij: Omdat de avocado zo vet en vezelig is, geeft hij je een voldaan gevoel en voorziet hij je een hele dag met een gestage aanvoer van energie.

Bakbanaan met eieren

Moeilijkheidsgraad: 4/10. Bakbananen (niet te verwarren met gewone bananen) bereiden is een heuse, culinaire test. Hoogstwaarschijnlijk zal je een kwartiertje vroeger uit bed moeten, maar het overheerlijke resultaat is de moeite waard.

Krachtvoer: Onbekend maakt onbemind. Het is de hoogste tijd om bakbanaan vaker op je menu te plaatsen.

Voldoende energie dankzij: Bakbananen zijn net bananen op steroïden. Ze hebben meer zetmeel, vitaminen en bestaan in drie verschillende kleuren.

Pretzel croissant met verse confituur

Obsessed with fresh pretzel croissant…?

A photo posted by Madeline Lu (@lumadeline) on

Moeilijkheidsgraad: 9/10. Zelf pretzel croissants maken kost enorm veel tijd. Maak dus tijd of gebruik je vrije tijd in het weekend.

Krachtvoer: Pretzel croissants zijn gezonder dan gewone croissants, en heerlijk met je favoriete confituur.

Voldoende energie dankzij: Kies voor aardbeienconfituur. Zoals gezegd kan je met dit fruit je ochtend starten met heel wat vitamine C en ijzer.

Bron: Elite Daily