Sam De Bruyn ruilt Studio Brussel in voor Q-music

20111216 - LEUVEN, BELGIUM: Radio presenter Sam De Bruyn pictured during a press visit to the 'Glazen Huis' (Glass House - Maison en Verre), of the 2011 edition of the Music For Life campaign, organized by Flemish VRT radio station Studio Brussels, Friday 16 December 2011. To support the Rode Kruis campaign to fight diarrhea, three radio presenters will stay in three 'glass houses' in Leuven, Gent and Antwerp, from 17 to 23 December, playing only songs requested by listeners, who payed to hear their favorite songs on the radio. This year's slogan is 'we do give a shit', which fits the diarrhea theme. BELGA PHOTO CHRISTOPHE KETELS

Radiopresentator Sam De Bruyn gaat vanaf september een dagelijkse radioshow presenteren op Q-music. Dat melden zowel de VRT als Q-music zelf.

“Studio Brussel is acht jaar lang de familie geweest waar ik de kans kreeg om te groeien als radiomaker en muziekliefhebber”, aldus Sam De Bruyn. “Ik koester enkel mooie herinneringen, waar ik immens dankbaar voor ben. Maar ondertussen is het moment gekomen om een eigen weg in te slaan en nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik kijk dan ook enorm uit naar het nieuwe avontuur dat mij wacht bij Q-music.”

“Sam past hier perfect”

“Sam is een van de meest getalenteerde, authentieke radiopersoonlijkheden van Vlaanderen en ik ben blij dat hij ons team komt versterken”, zegt Tom Klerkx, programmadirecteur bij Q-music. “We hebben er bij Q de laatste jaren voor gekozen om jonge talenten, zoals Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe en Jolien Roets alle kansen te geven, gesteund door ervaren klasbakken als Sven Ornelis en Wim Oosterlinck.”

“Wat ons betreft is dat de perfecte formule om tot de bruisende, creatieve radio te komen die we elke dag maken bij Q. Sam past perfect in dat plaatje. Hij ademt muziek en beseft als geen ander dat goeie radio altijd draait rond de luisteraar. Vanaf september horen de luisteraars hem elke dag op Q, eind augustus geven we meer informatie over wat zijn rol precies wordt, als we de najaarsprogrammering bekend maken.”

“Grote mijnheer”

Jan Van Biesen, het nethoofd van Studio Brussel, zegt De Bruyn dankbaar te zijn voor acht geweldige radiojaren. “Ik heb hem als poulain mogen ontdekken, en hij is een grote mijnheer geworden bij Studio Brussel. Het is uiteraard niet leuk om een fijne collega als Sam te moeten zien vertrekken, maar ik stel ook vast dat de talenten die bij Studio Brussel grootgemaakt worden, gewild zijn. En dat doet deugd.”