Nubian Skin lanceert huidskleurige bh’s voor mensen met een donkere teint

Tot voor kort stond nude-lingerie steevast synoniem voor een serie gelijkaardige bh’s waarvan de beigeroze kleur min of meer aansluit bij die van de westerse wereldbevolking. Met haar lingeriemerk ‘Nubian Skin’ heeft Ade Hassan daar verandering in gebracht. Haar collectie bh’s bevat ook huidskleurige exemplaren voor mensen met een donkere of zelfs olijfkleurige teint.

Het idee voor de collectie is ontstaan vanuit frustratie voor de enggeestige invulling van het begrippen ‘nude’ en ‘huidskleurig’ in de modewereld, die mensen met een donkerdere huidskleur in de kou laat staan. Met haar nieuwe merk pleit ontwerpster Ade Hassan voor ‘een ander soort nude’, waarbij er rekening gehouden wordt met huidskleuren uit alle windstreken van de wereld.

Haar merk bestaat uit bh’s die voor elk type huid wat wils bieden. Ben je niet zeker welke bh jou op het lijf geschreven is? Dan biedt de handige skintone guide een oplossing. In deze gids staan verschillende tinten van populaire M.A.C. en Bobby Brown- foundations geregistreerd, die gelinkt worden aan haar eigen kleurenpalet. Het enige wat je moet doen, is klikken op jouw eigen foundation en nagaan welke Nubian Skin-kleur ermee overeenkomt.

De collectie is te verkrijgen via Asos en via de website van het merk zelf.