Jongeman wil 10.000 dollar betalen voor droomvrouw

Een 29-jarige Amerikaan heeft er veel voor over om een lief te vinden. Wie Ren Lu You aan een wederhelft helpt, mag rekenen op een beloning van 10.000 dollar. De man heeft ook een website gemaakt om zichzelf te promoten.

“Het is heel simpel: ik spaar heel wat tijd uit als ik zelf niet meer moet zoeken naar dates en jij kan heel wat geld verdienen voor iets wat je anders voor de lol doet voor je vrienden.” Met die woorden hoopt Ren Lu You om de ideale ‘wingman’ of ‘wingvrouw’ te vinden.

De afgelopen maanden is de twintiger op ongeveer 30 dates geweest. Maar omdat geen van die ontmoetingen het gewenste resultaat opleverde, gooit hij het nu over een andere boeg. You heeft zijn eigen datingsite gemaakt en belooft 10.000 dollar aan de persoon die met zijn droomvrouw komt aandraven.

Tegelijk beseft de wanhopige Amerikaan – die afstudeerde aan de Harvard Business School en voor een investeringsfonds werkt – dat zijn aanpak vreemd overkomt. “Maar als je 12 uur per dag werkt, wil je je schaarse vrije uurtjes aangenaam besteden. En dat is niet in een bar met je vingers gekruist, hopend op een goede date.”

De 10.000 dollar in de wacht slepen is volgens You niet moeilijk. “Als je me voorstelt aan een meisje met wie ik voor meer dan 6 maanden date, betaal ik je.” Mensen die de droomvrouw van You denken te kennen, kunnen haar inschrijven op zijn website.

Maar voor diegenen die zich nu al rijk rekenen: er zit mogelijk een addertje onder het gras, meldt Business Insider. Op de website staat immers letterlijk “I’ll pay you 10.000 dollar”.  Wetende dat zijn achternaam You is, kan het dus evengoed om een woordspelletje gaan.