Zo’n 15% van de werknemers verveelt zich te pletter op kantoor

Startup Stock Photos

Burn-outs zijn een veelvoorkomend en gekend probleem op de werkvloer. Iets minder bekend zijn de bore-outs, of een dodelijke verveling en het gevoel gevangen te zitten in een dodelijk saaie routine op kantoor. Frouke Vermeulen schreef er een boek over: ‘Vechten tegen verveling – Gevangen in een bore-out’ waarover ze vertelt in Knack.

Volgens arts Luc Swinnen wordt zo’n 15% van de werkende bevolking geconfronteerd met een bore-out. Deze groep werknemers is niet overwerkt, maar verveelt zich net te pletter tijdens de werkuren. En dat heeft auteur Vermeulen aan den lijve mogen ondervinden tijdens haar baan als projectwetenschapper bij een international milieuconsulent. Na enige tijd voelde ze zich op haar werk gevangen in routine en slaagde ze er niet in om voldoening te vinden tijdens de werkuren. In uitputtende situatie die er uiteindelijk voor zorgde dat ze intstortte en noodgedwongen gespecialiseerde hulp moest zoeken.

Luc Swinnen merkt op dat de slachtoffers van bore-outs zelf niet altijd aan de bais van hun eigen probleem liggen. Vaak ligt het vooral aan een slecht management, dat niet bereid is om te delegeren en graag alles zelf in de hand houdt. Op die manier worden werknemers onderbelast, waardoor het risico op een bore-out toeneemt.

Maar hoe voorkom je dat je in zo’n uitzichtloze situatie belandt? “Zorg dat je tijdig ander werk zoekt”, klinkt het bij zowel dokter Swinnen als auteur Vermeulen in Knack. “Dit soort probleem is vaak een gevolg van de belabberde kwaliteit van de leidingevenden. Je kan dus proberen om het gedrag van de leidingevende bij te sturen, maar vaak zal dat geen afdoende oplossing bieden”. Een bijkomend struikelblok  is volgens Swinnen dat veel slachtoffers van een bore-out ook niet de meest mondige werknemers zijn. Dat is ook één van de redenen waarom ze zolang in een vervelende baan blijven hangen, ondanks het feit dat ze ook in hun persoonlijke omgeving weinig erkeninning voor hun arbeid krijgen. Het is dus belangrijk om als werknemer duidelijk aan de leidinggevende aan te geven dat je in aanmerking wil komen voor een opdracht of een opleiding.