De aantrekkelijkste werkgevers van 2015

Google is en blijft de meest aantrekkelijke werkgever voor jonge studenten in België. Dat is geen verrassing, want creatief en innovatief uit de hoek komen staat beroepsgewijs steeds vaker op het verlanglijstje. 

Het Zweedse Employer Branding adviesbureau Universum heeft Google voor het tweede jaar op rij uitgeroepen als de meest aantrekkelijke werkgever. Ze ondervraagden daarvoor 5.670 studenten uit 18 universiteiten en hogescholen in België. Die studenten hadden ofwel een economische of eerder commerciële achtergrond, of het waren ingenieur- en IT-studenten.

Carrièredoelen

Beide groepen leggen alleszins de nadruk op een goede balans tussen werk en privé. Zo vindt 47% van de commerciële studenten dit het beste voordeel dat een werkgever kan aanbieden. Bij de IT-studenten deelt meer dan de helft (51%) die mening. Daarnaast wil 45% – van alletwee de groepen – creatief en innovatief uit de hoek kunnen komen op het werk. Enige verschil is dat de ingenieur- en IT-studenten meer belang hechten aan de kans om een internationale carrière uit te bouwen dan de businessstudenten (45% versus 29%). Die laatste groep vindt een stabiele en veilige job dan weer belangrijker. Opvallend is dat een goed salaris niet voorkomt in de top tien van bezorgdheden.

Beste werkgevers

Google kan zijn koppositie in beide ranglijsten behouden. Ook Coca Cola, BMW Group en Microsoft behouden of veroveren een stek in de top tien.

Economische en commerciële studenten

tabeliesbeth blauw

Ingenieur- en IT-studenten

tabeliesbeth groen

Bron: Universum

 

Door Liesbeth De Corte