Zorgzame Japanse robot op één minuut uitverkocht

SoftBank Chairman and CEO, Masayoshi Son (C), Foxconn Chairman and CEO, Terry Gou (R), and Alibaba Group Executive Chairman Jack Ma (L) pose with Pepper, the world's first personal robot that can read emotions, during a press conference in Urayasu, suburban Tokyo on June 18, 2015. SoftBank Robotics and SoftBank Mobile on June 18 announced that Pepper will go on sale in Japan starting June 20, 2015 with 1,000 units available for purchase in the month of June. AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI

Zaterdagochtend om 10 uur ging Pepper, een zorgzame robot van Japanse makelij, in de verkoop. De robot kostte 1417 euro en er waren zo’n duizend exemplaren beschikbaar. Om 10:01u was de robot al uitverkocht.

Softbank, het bedrijf achter Pepper, zei dat de zorgzame robot geschikt is om op kinderen te passen en in een winkel kan werken. Pepper wordt aangestuurd door kunstmatige intelligentie in een collectieve cloud waardoor andere exemplaren van elkaar kunnen leren en de artificiële intelligentie kan verbeteren. De robot is ook in staat om een eigen persoonlijkheid te ontwikkelen.

Pepper communiceert via spraak, lichaamstaal en emoties. Hij kan begrijpen wat er wordt gezegd aan de hand van de toon waarop wordt gesproken. Er kunnen ook apps geïnstalleerd worden op de robot en hij kan dansen en grappen vertellen.

“Pepper helpt mensen groeien, hun leven te verbeteren en relaties te vergemakkelijken. Ook zal hij voor veel plezier zorgen, diensten aanbieden en mensen verbinden met de buitenwereld,” beweert Softbank. De robot is gebaseerd op Astro Boy, een manga-personage.