Student wijzigt naam om extra Ryanair kost te vermijden

An 737 Boeing plane of the Ryanair company takes off, on October 11, 2014 at the Lille-Lesquin airport, northern France. AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN

Een student veranderde zijn naam omdat het goedkoper was dan te betalen voor een extra kost die vluchtmaatschappij Ryanair aanrekent om je reservatie aan te passen.

Adam Armstrong, 19, kreeg een rekening van 300 euro toen hij probeerde zijn reservatie aan te passen. De vader van zijn vriendin had per ongeluk een vliegtuigticket voor hem gekocht, maar met een foute achternaam. Er stond Adam West op het ticket.

“Haar stiefvader vond die naam op Facebook, maar ik had hem daar als ‘Adam West’ ingesteld als grap, want dat is de acteur die Batman speelde op tv,” vertelt hij. “Ryanair hielp me niet echt. We maakten duidelijk dat we niet van persoon wilden veranderen, enkel van naam, maar ze gaven niet toe.”

Armstrong, uit het Britse Manchester vliegt samen met zijn vriendin naar Ibiza, om een week met vrienden en familie van de vakantie te genieten. De extra kost was 150 euro per vlucht. Dus 300 euro voor een retourvlucht.

Uiteindelijk kon hij gratis, maar officieel, zijn naam laten veranderen bij de gemeente, alleen moest hij 150 euro betalen voor een nieuwe identiteitskaart. Half van wat hij bij Ryanair moest betalen om een ticket aan te passen.

Ryanair staat erom bekend dat het zijn klanten lokt met erg lage prijzen, maar je laat betalen voor elke extra. Van je vliegtuigticket uitprinten op het vliegveld, tot bagage die te groot is of te veel weegt. De baas van Ryanair, Michael O’Leary, kwam ooit zelfs met het idee om  de klanten te laten betalen om tijdens de vlucht naar het toilet te gaan, maar dat kwam er nooit van.