Hugh Laurie mankt drie jaar na laatste aflevering van House nog steeds

epa02909120 English actor and cast member Hugh Laurie attends the premiere of the movie 'The Oranges' during the 36th annual Toronto International Film Festival in Toronto, Canada, on 10 September 2011. The festival runs from 08 to 18 September 2011. EPA/WARREN TODA

Hugh Laurie stopte drie jaar geleden met zijn vertolking van Dr. Gregory House, maar de acteur zegt dat hij nog steeds last heeft van het manken dat bij de briljante arts horde. Tijdens The Graham Norton Show, legde Laurie uit dat het manken hem nog steeds achtervolgd nadat hij acht jaar noodgedwongen zo ongemakkelijk moest wandelen.

“Ik weet geen enkele zin meer van mijn tekst, maar wanneer ik actie hoor, begin ik te manken,” zei de acteur. “Ik ben zoals de hond van Pavlov.

Naast het manken, heeft Laurie heel wat andere zaken moeten aanleren voor zijn rol als Dr. House. Zo moest de acteur van zijn Britse accent afraken en de norse stem van House aanleren. “Door vocale oefeningen ben ik daar goed in geslaagd, maar bepaalde woorden en zinnen zoals New York en murder waren haast onmogelijk om te beheersen. Ik denk dat het komt door de letter R. De R is een problematische letter.”

Hoewel hij moeite heeft om het manken te vergeten, heeft Laurie sinds het einde van de populaire reeks niet stilgezeten. De Britse acteur heeft Amerika verlaten en keerde terug naar het Verenigd Koninkrijk. Hij werkte mee aan een aantal projecten. In het meest recente, de film Tomorrowland, (In België omgedoopt tot Project T) is hij te zien in een bijrol.