When fashion meets deco

Het ontwerpen van hippe decoratie is niet langer het voorrecht van interieurachitecten. Steeds meer modegoeroes laten hun creativiteit de vrije loop en storten zich op de meubel- en decoratiesector. 

 

  1. Hoewel de Franse designer Christian Lacroix tegenwoordig ver weg blijft van de schijnwerpers en de grote podia, is hij achter de schermen druk in de weer met allerhande samenwerkingen en met de uitbouw van zijn eigen interieurlijn. Voor Roche Bobois ontwierp hij een uniek salon dat bedrukt is met vlinders, voor Vista Alegre heeft een een reeks porseleinen objecten gecreëerd.

MW013_home+deco_1

  1. Het modehuis Sonia Rykiel is op de proppen gekomen met zijn eigen Home- collectie, die vooral gericht is op comfort in de slaapkamer. Naast kussens, kussenslopen en dekbedovertrekken kan je er ook originele tapijten en handdoeken op de kop tikken.

MW013_home+deco_2

  1. Het in 2003 opgerichte Zara Home is intussen uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende spelers op het gebied van betaalbare interieurdecoratie. Dit jaar springt vooral de ‘Milano’-reeks in het oog, die je interieur kleurt in vijftig tinten beige en wit.

MW013_home+deco_3

  1. De nieuwe collectie van Ralph Lauren adempt traditionele vintage uit. Voor de bekleding van zijn opvallende zetels speelt hij met aparte, ietwat afgesleten stoffen om je woonkamer een unieke, sfeervolle retrotoest geven.

MW013_home+deco_4

  1. Tijdens de afgelopen Fashion Weeks waren de kostbare materialen niet meer weg te denken bij Robert Cavalli. Zijn absolute pronkstukken zijn ongetwijfeld de decoratieve bollen van Murano-glas.

MW013_home+deco_5

  1. Jean Paul Gaultier, de eeuwige enfant terrible van de Franse mode, heeft de handen in elkaar geslagen met Roche Bobois voor het ontwerp van een kussencollectie die je woonkamer instant opvrolijkt. Geïnspireerd door de romantiek in Parijs bedacht hij een serie van 24 kussens waar onder andere de Eifeltoren en verschillende iconische kledingstukken centraal staan.

MW013_home+deco_6

Door Pierre Jacobs