Eendenborst met mangosalade

Eend is een leuke afwisseling voor wie ander mager vlees als kip of kalkoen beu is. Je betaalt een tikkeltje meer, maar krijgt er dubbel zoveel smaak voor terug. De combinatie met een frisse mangosalade en zoetzure saus is een echte aanrader.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 4 eendenborsten
  • 2 rijpe mango’s
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 limoen
  • 1 teentje look
  • 2 el vissaus
  • 2 el suiker
  • 2 el water
  • Gember
  • Verse koriander
  • 300 gram basmati rijst
  • Peper
  • Zout


Stap 1

Schil de mango, verwijder de steen en snij het vruchtvlees in langwerpige ‘frietjes’. Schil vervolgens de zoete puntpaprika, haal de zaadjes eruit en snij er dunne slierten van. Meng de mango en de paprika in een slakom, pers er een halve limoen over uit en voeg wat korianderblaadjes toe. Bedek de kom met vershoudfolie en zet de salade even in de koelkast.

Stap 2

MW013_time-to-eat_2Breng met een scherp mes sneetjes aan in het vel van de eendenborsten. Kruid ze naar smaak met peper en zout en bak ze op de velkant in een onverwarmde pan op een middelmatig vuur. Je hoeft geen olie of boter te gebruiken. Haal de eendenborsten uit de pan van zodra ze een lichtbruine kleur hebben. Plaats ze met de velkant naar boven in een ovenschaal. Laat de eend ongeveer een kwartier verder garen in een voorverwarmde oven op 220 graden. Om lekker sappig te blijven, moet het vlees niet helemaal doorbakken zijn.

Stap 3

Terwijl de eend verder gaart in de oven, neem je een kleine sauspan. Doe er wat neutrale, plantaardige olie in en bak de fijngehakte gember en look even aan. Voeg vervolgens de vissaus, het limoensap, het water en de suiker toe. Zet het vuur wat lager en roer met een houten lepel tot alle suiker is opgelost. Als de saus te stropig wordt, voeg dan wat extra water toe. Dien de eend op met een portie van de mangosalade en een kommetje rijst.

Smakelijk!