Wat we weten over de World of Warcraft-film

De Warcraft-film, gebaseerd op een van de meest populaire computergames ooit, komt er na bijna tien jaar werk dan toch eindelijk aan. Het project werd al voorgesteld in 2006 door Blizzard, de studio verantwoordelijk voor het spel, maar er zat niet veel beweging in het project tot 2013 wanneer de studio de huidige regisseur bekendmaakte, de gerespecteerde filmmaker Duncan Jones.

Maar wat weten we nu eigenlijk over het project? Toch al wel wat zo blijkt, we lijsten het even op.

– De laatste twee films van de regisseur waren degelijk. Moon (2009) en Source Code, twee compleet verschillende science-fiction films werden beiden goed onthaald bij het grote publiek.

– De film is geschreven door Chris Metzen, van Blizzard. Metzen is voor Blizzard wat George Lucas voor Star Wars is: de ontwerper van de werelden van de iconische Warcraft, Diablo en StarCraft universums. Het is zijn verhaal dat de regisseur en de mederegisseur omzetten tot het script voor de film.

-De film gaat over een strijd tussen Orcs en mensen.

– De cast heeft twee vrouwelijke acteurs, de rest zijn mannen. Het ziet ernaar uit dat Paula Patton (Breakfast on Pluto) en Ruth Negga (Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.) de enige vrouwen zullen zijn die in de film zullen acteren.

– De man die de soundtrack voor Game of Thrones maakte zorgt voor de muziek. Ramin Djawadi is trouwens ook bekend voor zijn werk in de films Blade: Trinity, Iron Man en Pacific Rim en tv-programma’s zoals Prison Break en Person of Interest.

– De film zou normaal december 2015 uitkomen, ondanks dat ze al een jaar klaar zijn met filmen is de film nu gepland voor 10 juni 2016. We hebben de nieuwe Star Wars film te danken voor de datumverandering. Zelfs een film met een budget van $100 miljoen dollar, over het meest lucratieve computergame ooit, kan niet opboksen tegen Disney’s interpretatie van een universum ver, ver weg.