Het donkere geheim van ‘Frozen’?

Als het op Frozen neerkomt, is het moeilijk om iets verborgen te houden. Er is een uitgebreide special over hoe de film gemaakt werd, de hele cast heeft een enorm aantal interviews gedaan en de film gaat er net over dat Elsa haar geheim niet verborgen kan houden. Ondanks die dingen blijkt nu dat de film een duister geheim heeft dat Disney liever verborgen houdt.

De theorie? Kristoff draagt een outfit van rendierenhuid, misschien zelfs van Sven’s moeder. The Huffington Post ontdekte de theorie op Reddit. Sorry Sven.

De Redditgebruiker superclaude1 heeft een donkere waarheid ontdekt over Kristoff: zijn outfit is waarschijnlijk gemaakt van pels, waarschijnlijk van een rendier. Alsof dat nog niet genoeg was komt het misschien zelfs van een rendier dat Sven erg goed kende:

“In de context van het verhaal klopt het allemaal,” schrijft ‘superclaude1′.”De ijsontginners hebben waarschijnlijk Sven’s moeder gedood, en baby Sven aan Kristoff gegeven om ervoor te zorgen, van de vacht van de moeder maakten ze dan kleren die hij kon dragen. Dit verklaart waarom Sven zo gehecht is aan Kristoff, en waarom Kristoff nog altijd dezelfde kleren draagt. De geur doet Sven denken aan zijn moeder.”

De theorie verklaart veel. We leren waarom Sven een wees is, en de reden waarom hij zo gehecht is aan Kristoff. Maar dan nog is dit een gekke theorie. Kan dit waar zijn? Wat is het bewijs?

Kristoff kleedt zich als een traditioneel Scandinavische stam, de Samen (bij ons ook wel bekend als Lappen). Deze zijn de oorspronkelijke bewoners van Noorwegen, en staan bekend als rendierherders. Volgens de Officiele Reisgids voor Noorwegen staan rendieren centraal in de cultuur van de Samen. Ze zijn erg afhankelijk van de dieren, van vlees tot transport en ja, zelfs voor hun huiden.

Het tweede deel van de theorie is gebaseerd op het feit dat geuren een belangrijke rol spelen in hoe een jong dier zijn moeder herkent. Betekent dit dat Kristoff, Mama Sven draagt om ervoor te zorgen dat het rendier hem graag ziet?