Hoe Tom Hardy van een verslaafde uitgroeide tot een Hollywoodster

Verslaving kan iedereen treffen. Arm of rijk, dun of dik, oud of jong, man of vrouw, zodra je je in de greep van een verslaving bevindt, is loslaten erg moeilijk. Alcohol en drugsproblemen werden Tom Hardy, de ster uit films als Mad Max en Dark Knight Rises, bijna fataal.

De 37-jarige Engelsman wist echter zijn problemen achter zich te laten en geniet nu van zijn acteercarrière. In een interview met Yahoo blikt Hardy terug op zijn periode als verslaafde.

“Ik zou mijn moeder verkocht hebben voor een beetje crack. Ik was de grootste mislukking uit de buurt,” vertelde Hardy. Nochtans groeide de acteur op in een welvarend milieu in een voorstad van Londen. Zijn moeder was kunstenaar en zijn vader auteur.

Uiteindelijk verliet Hardy zijn ouderlijk huis zoals elk kind op een bepaald moment in zijn leven doet. Hij dompelde zichzelf onder in een nieuwe omgeving omringd met nieuwe mensen en dat is altijd een recept voor het starten van nieuwe gewoontes. Hardy begon de controle te verliezen over zijn leven en raakte verwikkeld in knokpartijen. “Mensen merkten me niet op totdat ik gespierder en agressiever werd en mensen in elkaar sloeg.

Het probleem met Hollywood is dat ze willen dat je iets bent en dan denken ze dat je geworden bent wat je wilde zijn. Maar ik ben geen vechter. Ik ben een kleine, verlegen jongen uit Londen.”

In 2003 meldde Hardy zich aan bij een afkickkliniek. Dat gebeurde toen hij op een dag wakker werd in een plas van zijn eigen bloed en braaksel in zijn hotelkamer. Op dat moment besloot de acteur zijn leven een andere richting te geven.

“Ik kreeg heel duidelijk te horen dat als ik die weg zou blijven bewandelen, ik niet meer zou terugkomen. Dat was alles wat ik moest weten. Die boodschap is me de rest van mijn leven bijgebleven. Ik heb echt ontzettend veel geluk gehad dat ik hier nog ben.”

Vandaag is Hardy getrouwd, is hij vader en heeft hij een succesvolle carrière als acteur in Hollywood.