Op 11 juni onthult Oculus de virtual reality-bril voor consumenten

Oculus VR, het bedrijf achter Oculus Rift, de bekende virtual reality-bril, zal op 11 juni alle details onthullen over de versie voor consumenten van zijn product. Het bedrijf, dat werd opgekocht door Facebook, stuurde een uitnodiging voor een persevenement naar de Amerikaanse media. Op de uitnodiging staat een donkere afbeelding van de nieuwe versie van de Oculus Rift.

iimxji1a1dyz_wd640

De bril werd al een aantal keer opnieuw ontworpen, maar de eerste versie voor consumenten zal pas in het voorjaar van 2016 op de markt verschijnen. Als het model op de uitnodiging hetzelfde is, dan heeft de consumentenversie een grote make-over gekregen. Het model lijkt kleiner en verfijnder dan de versies die tot nu toe gebruikt werden door ontwikkelaars.

De Oculus Rift zal later dit jaar besteld kunnen worden. De details over de headset zullen op 11 juni tijdens het persevenement in San Franciso onthuld worden zodat consumenten weten welk product ze precies bestellen.

Het is de bedoeling van de virtual reality-bril dat de gebruiker zich afsluit van de echte wereld en zichzelf in een digitale wereld want waarin hij 360 graden kan rondkijken.

Oculus VR is niet het enige bedrijf dat intensief bezig is met virtual reality. Ook Sony en HTC werken aan een virtual reality-headset.