“Vrouwen die seks hebben voor het huwelijk zijn goedkope prostituees.” 

Een middelbare school in Nieuw-Zeeland verdedigt haar keuze om conservatief-christelijke boekjes te gebruiken bij de seksuele opvoeding van haar leerlingen.

Het pamflet, getiteld Safe Sex, beschrijft vrouwen die seks hebben voor het huwelijk als ‘goedkope prostituees’ en noemt ongetrouwde koppels die samenwonen ‘onverantwoord en onzedelijk’. Het schriftje dat door de Bible Baptist Publications gepubliceerd wordt zegt ook dat de ‘dood en de hel’ wachten voor iedereen die homoseksuele betrekkingen heeft.

Het boekje werd uitgedeeld aan vijftienjarigen tijdens de lessen seksuele voorlichting in de Papanui High School in Christchurch. Een moeder van een van de leerlingen klaagde erover omdat er niet genoeg context werd gegeven tijdens de lessen, de oorzaak daarvan legt de school bij de leerkracht die een vervanger is.

De directeur van de school, Jeff Smith, zegt dat het materiaal gebruikt wordt om een extreem standpunt te illustreren, en dat het op geen enkele manier de standpunten van de school vertegenwoordigt. “Dit is een mening die bestaat in de wereld, dus moeten de leerlingen er zich ook bewust van zijn. Zo kunnen ze zelf een gefundeerde mening formuleren,” aldus de directeur.