“Ik haat ze allemaal”

Amazon pakte groots uit dat het Woody Allen had vastgelegd om een televisieserie te maken, maar de beroemde regisseur heeft nu spijt dat hij akkoord is gegaan.

“Ik wist niet wat streaming was. Ik kende Amazon ook niet, ik heb niet eens een computer thuis,” vertelde Allen in een interview met Deadline.

“Ze bleven anderhalf jaar lang aandringen ondanks dat ik hen vertelde dat ik helemaal geen ideeën had voor een serie. Dan zeiden ze dat het alles mocht zijn wat ik wou en ze boden veel geld. De mensen om me heen hebben me ook onder druk gezet.”

Toen hij eenmaal het contract had getekend, kreeg Allen meteen spijt. “Ik heb er spijt van sinds het moment dat ik ja zei. Het is enorm moeilijk. Ik was zo overmoedig te denken dat ik het gewoon als een film zou aanpakken, maar dan in zes delen. Helaas werkt het niet zo.”

“Ik heb tot eind volgend jaar de tijd en ik hoop dat ik ze niet teleurstel want het zijn aardige mensen. Ik weiger wel bioscoopfilms over te slaan dus ik moet de serie tussendoor maken en dat is geen fluitje van een cent, maar ik doe mijn best.”

De deal met Amazon is niet het enige waar Allen spijt van heeft. De regisseur knipt vaak grappen uit zijn films uit angst dat het publiek ze niet leuk zou vinden. “Ik heb het lef niet om ze erin te laten. Ik vreesde dat het publiek ze niet kon appreciëren, maar achteraf gezien zouden ze goed gepast hebben.”

“Ik ben vaak ontevreden over de films die ik maak. Ik haat ze allemaal. Als ze eenmaal af zijn, blijf ik met een ontevreden gevoel achter,” besluit de regisseur.