Meer seks maakt niet gelukkiger

Vindt er maar weinig actie plaats tussen jouw lakens? Niet getreurd, want meer seks maakt niét gelukkiger. Althans, dat beweren Amerikaanse onderzoekers van de Carnegie Mellon University. 

Voor het onderzoek werden 64 getrouwde koppels tussen de 35 en 65 jaar onderverdeeld in twee groepen. De ene groep moest niets veranderen aan de gebruikelijke bedrituelen, maar de tweede groep werd gevraagd om het aantal seksuele escapades te verdubbelen.

De resultaten zijn op zijn minst verrassend. De stellen die hun vrijpartijen verdubbeld hadden, bleken minder gelukkig te zijn. Sterker nog: na drie maanden bleek dat het libido van de koppels in die groep afnam en ze genoten minder van het intiem zijn met de partner.

Toch relativeren de onderzoekers deze opmerkelijke vaststelling. Volgens George Loewenstein daalde de stemming van de koppels omdat het verhogen van het aantal vrijpartijen niet hun eigen idee was. “Mogelijk veranderde de reden waarom ze seks hadden van een vrijwillige activiteit in iets dat bij een wetenschappelijke studie hoorde”, aldus Loewenstein. “Koppels zouden zich dus wellicht minder moeten focussen op de kwantiteit en meer op de kwaliteit.”