Man van 94 jaar zal eindelijk afstuderen

De meeste studenten in de VS halen hun diploma in vier jaar, sommigen doen er echter iets langer over. Deze man zal volgende week, meer dan 75 jaar na het aanvangen van zijn opleiding, afstuderen van de West Virginia University.

Anthony Brutto (94) schreef zich in 1939 in aan de WVU en begon aan zijn ingenieursopleiding. Drie jaar later en één jaar voor afstuderen werd hij opgeroepen door de Amerikaanse luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens het grootste deel van de oorlog was hij gestationeerd in Florida waar hij aan vliegtuigen werkte, zo kon hij de vaardigheden gebruiken die hij leerde tijdens zijn opleiding aan de universiteit. Maar ook bij het leger werd hij verder opgeleid. Zo leerde hij verschillende soorten bommenwerpers te bouwen en te herstellen.

Na het eind van de oorlog vervolgde hij zijn opleiding weer maar moest snel weer stoppen toen zijn vrouw ziek werd.

Vanaf dan werkte hij als arbeider in een fabriek die vliegtuigen vervaardigde, in de jaren 80 werden veel arbeiders ontslagen, ook hij moest opstappen. Hij begon als zelfstandige met het maken van juwelen en houten beeldjes van vogels en wilde dieren. Maar zijn diploma stond nog steeds op zijn ‘to-do-list’.

Volgende week is het dan eindelijk zo ver. “Voor mij is het is altijd belangrijk geweest om af te studeren,” zegt hij, maar als je hem vraagt of hij nog een master-diploma wil halen grinnikt hij en antwoordt “Nee, ik denk dat ik toe ben aan een pauze.”

Diploma 1