Huilen tegen stress in speciale hotelkamer

Japan heeft ons de laatste jaren al veel gegeven. Karaoke, emoji, anime, Nintendo, crying rooms

Wacht, crying rooms? Ja, blijkbaar is dit een nieuwe rage in Japan. Volgens The Telegraph biedt onder andere het Mitsui Garden Yotsuya hotel in Japan een speciale crying room (huilkamer) aan waar vrouwen zich kunnen terugtrekken wanneer de stress hen teveel dreigt te worden.

De kamers kun je boeken voor 85 dollar per dag. Je vindt er warme lakens, zakdoeken en oogmaskers. Vrouwen kunnen er ook naar romantische komedies kijken of een droevige manga lezen.

Het idee is behoorlijk eenvoudig maar even geniaal. Soms is er niets beter voor de menselijke geest dan een goede huilbui. En het aanbieden van een veilige ruimte om dat te doen, ver weg van huis of werk, lijkt briljant. Opvallend genoeg kunnen alleen vrouwen zulke kamers boeken terwijl ook Japanse mannen van een goede huilbui zouden kunnen genieten.

Volgens The Telegraph zijn de speciale kamers gewoon een volgend onderdeel van de gekke wereld van de Japanse hotels en cafés. Tokyo heeft bijvoorbeeld al love hotels waar je een kamer kan boeken wanneer je je amoureus voelt. Naar verluidt maken jaarlijks 1,4 miljoen koppels gebruik van deze service.

In de grootstad zijn er ook knuffelcafés waar mannen betalen om te slapen naast een meisje. Ze hebben geen seks met de vrouw, maar mogen wel in haar ogen staren en haar haar strelen.

En Japan gaf ons ook de kattencafés. Dit concept werd al overgenomen door verschillende cafés in de Verenigde Staten en Europa.

Stress is echt en huilen helpt

Het is gemakkelijk om de crying room af te doen als iets dom of overbodig, maar studies tonen aan dat volwassen werknemers meer lijden onder stress dan ooit tevoren. Dat geldt zowel voor werknemers in het oosten als in het westen.

Huilen wordt vaak gezien als een teken van zwakte, maar volgens biologen halen we emotionele voordelen uit huilbuien. Het is gewoon goed om het er af en toe allemaal uit te laten.