Canadese oma te huur

Het zoekertje getiteld “Ik wil een grootmoeder zijn”, werd gepost op Craiglist door Christine Kobler. In het bericht verklaart ze dat ze op zoek is naar een vrouw die geen moederfiguur heeft in haar leven “door een persoonlijke keuze, of door omstandigheden”.

Ze biedt aan om met de kleinkinderen te gaan wandelen, kamperen of shoppen en om haar levenswijsheid te delen wanneer gewenst. Kobler heeft twee geadopteerde dochters, een tweeling, die beiden een mentale beperking hebben. Het is dus onwaarschijnlijk dat ze ooit kinderen zullen krijgen.

“Mijn vrienden rondom me hebben kleinkinderen, en ik zie hoe het hen, maar ook de kleinkinderen, ten gunste komt.” Tot nu toe hebben al verschillende moeders contact opgenomen, maar Kobler zegt dat ze begrijpt dat mensen voorzichtig zijn met het aanbod. “Beide partijen moeten, volgens mij, in het begin erg voorzichtig zijn en de tijd nemen om elkaar te leren kennen,” aldus Kobler.

Oma te huur

In januari zocht een Chinese vrouw al een ‘dochter’ aan wie ze haar zaak en eventueel haar geld kon doorgeven. De dokter, uit de provincie Henan, zei dat ze een ‘goedhartige’ vrouw zocht die haar kon bezoeken net zoals een echte dochter.