Waarom Windows 10 de laatste versie zal zijn

Windows 10 zal de laatste versie zijn van het bekende besturingssysteem van Microsoft. Dat heeft Jerry Nixon, een medewerker van Microsoft, gezegd tijdens een conferentie in Chicago.

Nixon bedoelde daarmee niet dat Microsoft het bijltje erbij neergooit, maar dat het softwarebedrijf van Windows 10 een ‘service’ wil maken die geregeld voorzien zal worden van grote updates. “Op dit moment zijn we Windows 10 langzaam aan het introduceren en omdat Windows 10 de laatste versie zal zijn, blijven we er aan werken.”

Nixon zei verder dat Microsoft in het geheim al aan Windows 10 werkte toen het Windows 8.1 lanceerde en dat er regelmatig nieuwe updates zullen uitgebracht worden voor Windows 10 tijdens de zogenaamde Patch Tuesdays.

Gebruikers zullen kunnen kiezen tussen een langzame en snelle ‘rollout’ van de updates. Dat betekent dat je ofwel een gehele bundel installeert om de zoveel tijd ofwel kiest om elke kleinere update meteen te installeren.

Windows 10 zal deze zomer uitgebracht worden als een volledig gratis te downloaden zal zijn voor iedereen die gebruik maakt van Windows 7, 8 of 8.1.