Tien dingen waarvan je niet wist dat je iPhone-camera ze kon

iPhone-gebruikers nemen hun toestel overal mee. Voor velen is het dan ook het eerste wat tevoorschijn wordt gehaald wanneer iets vastgelegd moet worden op film of op foto.

Maar ook al wordt deze camera zoveel gebruikt, toch heft hij zelfs voor de meest ervaren iPhone-eigenaar diepe geheimen. Wij geven ze prijs.

1. Gebruik het raster om je foto’s perfect uit te lijnen. Ga naar Instellingen > Foto’s en camera en zet dan Raster aan.

2. Als je Apple-oortjes gebruikt kan je de volume-knoppen gebruiken om een foto te maken of een video op te nemen.

3. Je kan deze volume-knoppen ook gebruiken als een eigenlijke shutter. Zo lijkt het meer alsof je met een klassiek toestel een foto neemt.

4.  Tik op je scherm om scherp te stellen. Schuif dan je vinger op en neer om de helderheid aan te passen.

5. Blijf met je vinger duwen op het scherm. Op die manier kunnen de belichtingsinstellingen vastgezet worden, zodat aanpassing de volgende keer niet meer nodig is.

6. Houd de cameraknop ingedrukt om de zogenaamde ‘Burst’-modus in te stellen. Deze maakt het mogelijk om 10 foto’s per seconde te nemen.

7. Betere foto’s kunnen genomen worden wanneer je de flash op je iPhone niet gebruikt. Probeer andere lichtbronnen te gebruiken, zoals de zaklamp op de iPhone van een vriend.

8. Je kan Auto HDR inschakelen. Zo neemt de iPhone drie foto’s met verschillende belichtingsinstellingen en worden de beste deeltjes van elke foto gecombineerd. Wil je dat je iPhone dit elke keer doet, dan moet je in de camera-app bovenaan op ‘HDR’ klikken en dan ‘Auto’ selecteren.

9. Activeer de zelfontspanner, het icoon met de klok, om zelf ook op de foto te kunnen staan.

10. Een foto maken zonder je iPhone te ontgrendelen is mogelijk door het camera-icoontje onderaan rechts naar boven te slepen.