BBC heeft nieuw trio voor Top Gear

Een topmodel, een acteur en een motorracer, een onwaarschijnlijk trio, maar volgens verschillende Britse kranten wel de nieuwe gezichten van het razend populaire autoprogramma Top Gear. De oorspronkelijke presentatoren werden van het scherm gehaald nadat Jeremy Clarkson, een van de presentatoren, klappen had uitgedeeld aan een producer.

De BBC was genoodzaakt op zoek te gaan naar nieuwe presentatoren nadat zowel James May als Richard Hammond te kennen gaven niet terug te keren zonder Clarkson. Ook de regisseur van het programma stapte op. De kans dat Clarkson terug kan komen is erg klein aangezien hij eerder al verscheidene keren voor commotie zorgde. Nu heeft de BBC-top dus voor een geheel nieuw team gekozen dat het programma zou moeten verderzetten.

Jodie Kidd, het model, werd vorige week al samen gezien met de omstreden presentator. Toen deden de geruchten de ronde al dat Clarkson Kidd aan het klaarstomen was. De blondine is nu al medepresentator in een ander autoprogramma en behaalde bovendien een van de snelste rondes rond het circuit in het ‘Star in our reasonably priced car’-segment, en heeft dus heel wat ervaring met wagens.

De acteur, Philip Glenister is in België niet erg bekend. Wel herken je hem misschien door zijn rol in Silent Witness, hij is bovendien ook presentator van een autoprogramma. Tenslotte maakt Guy Martin het trio compleet. Ook de motorrijder presenteert enkele programma’s op televisie, waaronder Speed, waarin hij de meest onwaarschijnlijke snelheidsrecords probeert te verbreken.

De afgelopen weken passeerde er al een hele serie bekende Britten de revue als het ging over de opvolging van Clarkson en co. Sue Perkins, een presentatrice van een populair kookprogramma kreeg een boze menigte van Top Gear-fans over zich heen toen zij door sommigen getipt werd als vervangster van Jeremy Clarkson.

Clarkson, May en Hammond zullen volgende maand nog wel samen optreden in de Top Gear live-shows, maar niet onder het Top Gear-merk. Clarkson, Hammond & May Live, zonder vermelding van de BBC.

Voor de fans die met veel pijn in het hart afscheid zullen moeten nemen van Clarkson en co. is hier nog een compilatie van de beste momenten van de drie presentatoren.