Facebook introduceert video-berichten in Messenger

door
Online redactie
Leestijd 1 min.

De recentste vernieuwing van Facebook in zijn Messenger-app is de mogelijkheid van het voeren van videogesprekken. Zo wil het de concurrentie weer aangaan met Whatsapp, zijn belangrijkste concurrent als het aankomt op berichten sturen tussen smartphones over het internet. Whatsapp stelde eind maart nog een nieuwe functie voor waardoor de gebruikers met elkaar over het internet konden bellen, Messenger gaat nu dus weer een stap verder.

"Messenger biedt gebruikers al de mogelijkheid om te bellen met vrienden en familie over de hele wereld. Door het invoeren van video-gesprekken zal Messenger zijn mogelijkheden uitbreiden en haar 600 miljoen actieve gebruikers nog beter met anderen laten verbinden."

Wel breekt het daarmee een oude belofte aan Windows. Zuckerberg en co kwamen in 2011 met Windows overeen om samen de functie in Facebook in te voeren. Windows had door het ontwikkelen van het programma Skype veel ervaring met de technologie. Vandaag, met het vrijgeven van de nieuwe functie in de Messenger-app, lijkt die samenwerking voorgoed verleden tijd. En het lijkt duidelijk dat Skype degene was die gedumpt werd door Facebook.