Zo kom je te weten komt waar je goed in bent

Jon Acuff is de auteur van de bestseller Do Over: Rescue Monday, Reinvent Your Work & Never Get Stuck. In het boek legt hij uit hoe je te weten kan komen in wat je goed bent zodat je je professionele carrière een boost kan geven.

Als ik je vraag wat je vaardigheden zijn, dan antwoorden de meeste mensen een van deze twee dingen:

1. Ik weet niet wat mijn vaardigheden zijn.

2. Ik heb er niet veel/geen.

Het eerste antwoord is een resultaat van het simpele feit dat je er niet eerder over hebt nagedacht. Het tweede antwoord geven mensen omdat ze mens zijn. Wij vinden het namelijk moeilijk om onze vaardigheden te bekijken als vaardigheden. Liever beschouwen we ze gewoon als dingen die we doen.

Om je vaardigheden te ontdekken, is er een oefening die bestaat uit twee eenvoudige stappen. Het doel van de oefening is om een lijst te creëren met onze huidige vaardigheden zodat we weten waarmee we moeten werken, wat we missen en wat we willen verbeteren.

Stap 1: Noteer ideeën

Stap 1 draait om kwantiteit. Je schrijft een vaardigheid op per kaart en je maakt zoveel kaarten als je maar kan. Het is niet het moment om te nuanceren. Je gaat voor hoeveelheid. Deze vragen kunnen je daarbij helpen.

Waar ben je goed in?

Dit is niet het moment om nederig te zijn. Waar ben je echt goed in? Wat kun je echt geweldig goed. Dat kan alles zijn. Bijvoorbeeld grote marketing campagnes creëren of goed omgaan met een beperkt budget. Dit gaat niet alleen over je huidige baan. Ga veel verder terug. Misschien was je als student wel een fantastische krantenjongen die alle kranten op tijd leverde. Dat schrijf je allemaal op.

Waar ben je van nature goed in?

Mensen denken dat iedereen kan wat zij kunnen, maar meestal is dat niet zo. Niet iedereen kan gemakkelijk uitgebreide etentjes organiseren of geweldig evenementen plannen. Gewoon omdat het gemakkelijk is, betekent het niet dat het geen vaardigheid is. Sta je bekend om je vermogen om 10 dagen aan kledij in een piepkleine koffer te passen? Schrijf dat dan op.

Stap 2: Kijk naar patronen

Nu je al je vaardigheden voor je hebt liggen, zul je merken dat sommige van hen gelinkt zijn met elkaar. Probeer hen te groeperen op een manier die voor jou het beste werkt. “Vaardigheden die ik graag doe”, “Vaardigheden waar ik veel geld mee kan verdienen”, “Vaardigheden die ik wil verbeteren” of “Vaardigheden die ik niet vaak gebruik”.

Zet de kaarten op een plek waar je ze tijdens een gewone dag kan zien en geef jezelf meer dan één kans om andere vaardigheden te ontdekken en erbij te plaatsen.

Het doel van het zoeken naar patronen is dat je duidelijker ziet welke vaardigheden je bezit. Als je tien vaardigheden hebt opgeschreven waarvan er negen in de categorie “vaardigheden die ik niet gebruik op mijn huidige baan”zitten, dan moet je dat oplossen. Dan zoek je best een nieuwe baan die beter aansluit bij datgene waar je goed in bent.

Het punt van de oefening is dat er twee verschillende dingen gegenereerd worden: hoop en bewustzijn.

Aan het begin van je reis is het heel gemakkelijk om ontmoedigd te geraken en te denken dat je op dit moment niet veel kan.

Het tweede doel, het bewustzijn, is er om te helpen om te ontdekken of je nieuwe vaardigheden wil verwerven. Beter worden in wat je doet, zal vaak gepaard gaan met het ontdekken en het leren van nieuwe vaardigheden.

Zien welke vaardigheden je momenteel vaak helpen, verhoogt het bewustzijn van wat er ontbreekt en lanceert je om te identificeren welke nieuwe vaardigheden je nodig zou kunnen hebben voor een nieuwe baan of om je dagelijkse sleur te doorbreken.