Nieuw kantoor Facebook is de werkplek van je dromen

Facebook is officieel verhuisd naar een enorme campus van ongeveer 40.000 vierkante meter. Het kantorencomplex werd ontworpen door de beroemde architect Frank Gehry en is voorzien van moderne kunstwerken en een park van 9 hectare op het dak.

“We wilden dat onze ruimte het gevoel van een gemeenschap en verbinding uitstraalt, want dat is wat we met onze dienst ook wil bereiken. Daarom hebben we als het ware 1 ruimlte gemaakt waar duizenden mensen in passen,” schreef Zuckerberg, CEO van Facebook, op zijn Facebookpagina. Zelf is hij gekiekt in een vergaderruimte die was omgedoopt tot een ballenbad.

facebook4

Het gebouw zelf is vrij eenvoudig en niet erg luxueus. Dat is volgens Zuckerberg met opzet gedaan. “De ruimte moet aanvoelen als een work in progress. Wanneer je onze gebouwen betreedt, moet je het gevoel krijgen dat er nog ontzettend veel gedaan moet worden voor onze missie om de wereld te verbinden.”

Het kantoorgebouw biedt ruimte voor 2800 werknemers.

facebook3

facebook2

“We hebben ook gedacht aan voldoende beweging voor onze werknemers. Daarom hebben we een park van 9 hectare gebouwd met wandelpaden en mogelijkheden om te zitten,” aldus nog de oprichter van Facebook.

facebook1

test