Tonijnsteak met wilde rijst

Tonijn is een luxeproduct dat je uit respect voor de natuur en je portefeuille slechts af en toe op tafel kan toveren. We combineren de smaakvolle vis met voedzame wilde rijst en een frisse en gezonde salade van kiwi, tomaat en avocado.

Wat heb je nodig ? (voor 4 personen)

  • 2 kiwi’s
  • 2 tomaten
  • 2 rijpe avocado’s
  • 250 gram wilde rijst
  • 600 gram tonijnsteak
  • 2 limoenen
  • 3 el suiker
  • 2 chilipepers
  • 2 el vissaus
  • Balsamico-azijn
  • Handvol sesamzaadjes
  • Olijfolie
  • Peper
  • Grof zeezout


Stap 1

MW009_time-to-eat_2Schil de kiwi’s en de avocado’s en verwijder de pitten. Was de tomaten en snij ze in grove stukken. Doe hetzelfde met het andere fruit. Doe alles samen in een slakom en breng op smaak met grof zeezout, een draai van de pepermolen, een scheut olijfolie en een beetje balsamico-azijn. Als je nog niet meteen aan tafel gaat, stel je die laatste stap best even uit of de salade zal wat van zijn glans verliezen.

Stap 2

Terwijl je de wilde rijst kookt volgens de instructies op de verpakking, verhit je een grillpan op een middelhoog vuur. Neem de tonijnsteaks even uit de koelkast, wrijf ze in met olijfolie en kruid ze aan weerszijden met zout en peper.

Stap 3

Neem een kleine kookpot en doe er de vissaus, de fijngehakte chilipepers, de uitgeperste limoen en een of twee eetlepels water in. Verwarm op een zacht vuurtje en voeg al roerend de suiker toe, tot die helemaal opgelost is. Voeg eventueel nog wat water toe als de saus te dik dreigt te worden.

Stap 4MW009_time-to-eat_3

Grill de tonijnsteaks maximum een minuutje aan elke kant, afhankelijk van de dikte. De buitenkant moet mooi gekleurd zijn, de binnenkant nog rauw. Snij de vis vervolgens in langwerpige reepjes en schik ze met de wilde rijst en een portie van de salade op een bord. Werk af met wat sesamzaadjes en de zoetzure saus.

Smakelijk!