Vervolgfilms Fifty Shades of Grey krijgen nieuwe regisseur

Als er al een vervolg komt op Fifty Shades of Grey dan zal dat zonder regisseur Sam Taylor-Johnson zijn. Zij kondigde haar vertrek aan. “Fifty Shades of Grey regisseren was een ongelooflijke en intense reis waarvoor ik enorm dankbaar ben geweest,” zei Taylor-Johnson in een verklaring aan Deadline.com.

“Ik wil Universal bedanken voor de kans. Ik heb nauwe en duurzame relaties gesmeed met de cast, de producenten en de crew en vooral met Dakota (Johnson) en Jamie (Dornan). Ik zal niet terugkeren als regisseur voor de sequels maar ik wens iedereen die zal meewerken aan de tweede en derde film veel succes.”Een opvallende afwezige tijdens de aankondiging was EL James. De auteur van de boeken had een aantal keer klinkende ruzie met Taylor-Johnson tijdens de productie van de film.

“Ik bleef proberen om mezelf eraan te herinneren dat ze me aangenomen hadden voor een goede reden. Sommige mensen zeiden mij dat ze verbaasd waren dat ik er niet mee stopte,” vertelde Taylor-Johnson aan Vanity Fair. “Waarom zou ik stoppen? Ik heb nog nooit opgegeven, toch niet zonder slag of stoot.”

“Er waren moeilijke tijden. Er waren ruzies en het was zeker geen gemakkelijk proces maar dat wil niet zeggen dat we geen mooi resultaat hebben geboekt.”

Het publiek is het waarschijnlijk eens met die bewering. Fifty Shades of Grey leverde wereldwijd een brutowinst op van 558 miljoen dollar, maar ondanks het succes van de film leek het vertrek van Taylor-Johnson onvermijdelijk.

Volgens Variety is Kelly Marcel, de scenarioschrijver van de film, ook op weg naar de uitgang. EL James wil namelijk zelf het scenario van de volgende twee films schrijven omdat ze niet tevreden was over de manier waarop haar boeken aangepast waren in de film.